Onze Visie


De helden van morgen

De ruggengraat van de economie van morgen wordt gevormd door mensen die vandaag de dag anders durven zijn. Ze zijn visionair, werken dag en nacht aan een idee dat voor velen nog niet te begrijpen is.

Dit zijn de helden. Deze helden bepalen hoe de wereld van morgen er uitziet. Hoe kan het dan dat deze helden vaak niet het gewenste podium of de financiering krijgen om hun visie verder uit te werken en aan de wereld te introduceren?

We moeten deze helden faciliteren en ze de ruimte geven die ze verdienen…


De Symbid oplossing

Wij maken durfkapitaal toegankelijk voor ambitieuze ondernemers. Bij Symbid presenteren ambitieuze ondernemers hun plannen aan tienduizenden crowdfunders en professionele investeerders. Deze crowdfunders investeren in het bedrijf waar ze in geloven en worden aandeelhouder. Zo profiteren ze mee van toekomstige groei van het bedrijf.


 

 


Over Symbid

Symbid begon in 2011 als het eerste aandelen crowdfunding platform ter wereld. Onze missie: Wij willen ondernemerschap faciliteren door iedereen die anders durft te zijn en zijn droom najaagt toegang te geven tot de benodigde financiering om zo de ondernemersdroom te kunnen realiseren.


Inmiddels hebben we meer dan 130 ondernemers aan financiering geholpen door de uitgifte van aandelen. In totaal voor ruim 13 miljoen euro. Op basis van jarenlange ervaring helpen wij dagelijks startups en groeiende bedrijven aan de benodigde financiering om hun dromen te realiseren.


Eigen vermogen financiering

Wij geloven dat financiering middels eigen vermogen de meest geschikte vorm van financiering is voor startende en jonge bedrijven die snel groeien. Waarom? Een startende ondernemer is naast financiering op zoek naar tijd om het plan goed uit te kunnen werken. Wellicht draai het bedrijf nu nog geen omzet. Een lening, waarbij je op korte termijn al terugbetaling +rente zal moeten betalen, is dan zeer onverstandig.

Investeerders die een aandeel kopen in een bedrijf doen dit omdat ze geloven in de plannen en hopen mee te profiteren van een toekomstige stijging van de waarde van bedrijf. Ze zijn dus niet op zoek naar rendement in de vorm van rente op de korte termijn. Dit geeft ondernemers de ruimte om het bedrijf tot een success te maken.