Waarom Symbid Bestaat

Waarom?

Wij geloven in een wereld met een transparante financiële markt, waar ondernemers en investeerders gezamenlijk hun dromen realiseren en zo duurzaam waarde creëren. 


Hoe?

Ons doel is om vertrouwensrelaties te bouwen tussen ambitieuze ondernemers en investeerders op zoek naar business ideeën waar ze in geloven. 

Vertrouwen tussen echte mensen is cruciaal omdat we geven dat dit de belangrijkste valuta is in de financiële industrie.


Wat?

Wij laten ondernemers hun business plan pitchen om financiering op te halen bij een netwerk van investeerders. Investeerders, groot en klein kunnen investeren in de business ideeën waar ze in geloven om zo onderdeel te worden van ondernemende ambities en te profiteren van toekomstige groei.


 

 


Over Symbid

Symbid streeft naar een wereld met een transparante financiële markt, waar ondernemers en investeerders gezamenlijk hun ambities waar maken en duurzaam waarde creëren. 

Op ons financieringsplatform verbinden we ondernemers en investeerders waarbij vertrouwen centraal staat. Zo geven we ondernemers toegang tot de benodigde financiering om te groeien en innoveren, terwijl investeerders eenvoudig aandeelhouder kunnen worden in bedrijven waar ze in geloven om zo mee te profiteren van toekomstige groei. 

Begonnen in 2011 als één van de eerste aandelen crowdfunding platforms in de wereld heeft Symbid inmiddels ruim 140 bedrijven succesvol aan financiering geholpen, voor ruim €16 mln, geïnvesteerd door ons netwerk aan investeerders bestaande uit ruim 40.000 aangesloten investeerders.


Eigen vermogen financiering

Wij geloven dat financiering middels eigen vermogen de meest geschikte vorm van financiering is voor startende en jonge bedrijven die snel groeien. Waarom? Een startende ondernemer is naast financiering op zoek naar tijd om het plan goed uit te kunnen werken. Wellicht draai het bedrijf nu nog geen omzet. Een lening, waarbij je op korte termijn al terugbetaling +rente zal moeten betalen, is dan zeer onverstandig.

Investeerders die een aandeel kopen in een bedrijf doen dit omdat ze geloven in de plannen en hopen mee te profiteren van een toekomstige stijging van de waarde van bedrijf. Ze zijn dus niet op zoek naar rendement in de vorm van rente op de korte termijn. Dit geeft ondernemers de ruimte om het bedrijf tot een success te maken.